Arlet Landman

Beeldende Therapie

Mijn naam is Arlet Landman, beeldend therapeut sinds 25 jaar en heb mijn ervaring vooral opgedaan gedurende de 24 jaar dat ik gewerkt heb in de psychiatrie.

Ik heb zelf ervaren hoe belangrijk het is om vanuit je eigen intentie iets te doen, en niet omdat iemand anders, je ouders of de maatschappij dit van je verwachten. Ook heb ik ervaren hoe lastig het kan zijn om bij je eigen gevoel en verhaal te komen. Soms zit er van alles “voor” van wat je hebt gedacht te moeten en te willen. Het is belangrijk een spiegel te hebben omdat je je eigen denkpatronen, concepten en vermijding strategieën vaak niet ziet.

Beeldende therapie

helpt om disfunctionele manieren, om met emoties en gevoelens om te gaan en te veranderen. Deze manieren zijn vaak in het verleden ontstaan en kunnen in het heden voor klachten zorgen.

In de therapie crëeren we een context waarin je nieuwe ervaringen kunt opdoen die een trigger kunnen zijn tot verandering.

Je wordt uitgenodigd te doen en te ervaren. Het is een therapie die je ondersteunt om via eenvoudige beeldende materialen en via simpele opdrachten tot expressie te komen.

Zo ontdek je je eigen manieren van waarnemen, denken, voelen en handelen op een nieuwe manier. Het beeldend werk dient als een spiegel voor het handelen van de mens. Deze spiegel bekijken we na afloop samen en is een aanknopingspunt voor het verdere verloop van de therapie.

De aanpak en behandeling wordt afgestemd op hulpvraag, levensfase en draagkracht.

BEELDENDE MATERIALEN zijn verf, tekenmaterialen, papier, hard en zacht krijt, textiel, collagemateriaal, klei en speksteen.

Meer weten over wat beeldende therapie is? Kijk op: www.beeldendetherapiepraktijkhetzeepaard.nl