Ellis Steffens

Mijn Yoga reis begon enkele jaren geleden bij de fysiotherapeut. Ik kwam erachter dat de oefeningen die ik voorgeschreven kreeg om mijn rug te versterken, erg leken op de oefeningen in de Poweryoga. Na deze ontdekking besloot ik mij meer te verdiepen in Yoga.
Zowel in de fysieke voordelen als de mentale en spirituele.

Niet lang daarna werd ik gevraagd om het stokje van de docente over te nemen en ontving ik in 2018 een opleiding tot Power yoga docente. Na enkele jaren lesgeven in zowel Power Yoga als pilates, miste ik toch de verdieping en de rust die yoga naast fysieke kracht en flexibiliteit kan brengen.

In 2021 heb ik de 200HR opleiding tot Hatha Yoga docent van NewNature Academy gevolgd. Naast alle kennis die ik daar heb opgedaan heb ik ook mogen ervaren hoe het is om Yoga te beoefenen met fijne mensen met eenzelfde intentie. En dat gevoel van veiligheid, rust en eensgezindheid wil ik ook graag delen in mijn lessen.

Ik heb mij het afgelopen jaar via het lesgeven en een training meer kunnen verdiepen in de Vinyasa Yoga en heb voor mijzelf ontdekt dat dit de Yoga stijl is die het beste bij mij past als docente. Het inzetten van ademhaling om met beweging in een flow te komen, activeert je lichaam, maar kalmeert je geest.

Mijn ervaring is dat Yoga je zowel fysiek als mentaal sterker en flexibeler kan maken en dat je hierdoor weer naar jezelf leert luisteren. In mijn lessen zal ik mij vooral richten op de Vinyasa flow, maar komen ook zeker mijn ervaringen in pilates en Hatha Yoga terug.