Taichi-dans

TaiChiDans

Rustig energiek

TaiChiDans is een workshop waarin elementen van Tai Chi worden gecombineerd met zitmeditatie en dans. Het effect van deze workshop zal zijn dat jij je energieker voelt en dat je steeds vaker vanuit jouw centrum/intuïtie beslissingen zult nemen. Door regelmatig TaiChi te beoefenen, wordt je geest en je lijf soepeler. Dat zorgt ervoor dat je steeds steviger op je voeten zult staan. Welke stormen er ook om je heen zullen waaien.

De Tai Chi vormen die we zullen beoefenen variëren van eenvoudige loopoefeningen tot kleine vormen zoals de Harmonie, de Adelaar of de Meesterproef of een reeks als de 18 Shibashi.

TaiChiDans is geschikt voor iedereen van 20 tot 80. De oefeningen zijn dusdanig afgestemd op de deelnemers dat ook mensen met een kleine lichamelijke beperking, bijvoorbeeld door fybromyalgie of MS, mee kunnen doen.

In de workshop TaiChiDans krijg je de gelegenheid om je te trainen balans te vinden en te houden in de hectiek van het dagelijkse leven. Je zult ervaren dat TaiChiDans je rustpunt biedt om nieuwe energie op te doen en dat het je blijer maakt!

In 2021 organiseert Marieke de vijf zaterdagmiddagen met als thema het element van het seizoen.

Elke zaterdagmiddag staat in het teken van het element van dat seizoen. We starten op 18 januari met het element water em de meridianen van de nieren en blaas. 18 april dansen we met het element Hout en de meridianen van de lever en de galblaas, 20 juni regeert het element Vuur met de meridianen van hart en dunne darm, 19 september het element Aarde met de meridianen van de milt en de maag en in 21 november dansen we met het element Metaal en de meridianen van de longen en dikke darm.

Het programma van de middag:

De middag start om 12.30 met thee en krentewegge. Om 13.00 beginnen we met theorie van de meridianen en organen die horen bij het element van het seizoen. Ook hebben we dan de tijd om enkele specifieke oefeningen ter versterking van deze meridianen aan te leren. Vervolgens is er pauze van ca. 14.00- 14.30. om 14.30 start de TaiChiDans workshop. Een workshop waarin je in ongeveer 1,5 uur met meditatie, dans en TaiChi bewuster wordt van je lichaam en je geest. Zodat je dichter bij jezelf komt, kan ontspannen en nieuwe energie kan opdoen.

Vind je 12.30 te vroeg, of wil je alleen zakken in je lijf bij de TaiChiDans workshop, dan kan dat ook. Je kan dan vanaf 14.15 arriveren. In dat geval wel vooraf aanmelden en betalen ivm beperkte beschikbaarheid van de zaal. (Maximaal 12 cursisten in totaal en deelnemers die de gehele middag komen, gaan voor.)

Docent: Marieke Annink-Bouma 
Data:
nog niet bekend
Aanmelden: je kan je aanmelden bij Marieke voor deze les door een mail te sturen of te bellen.
mailmarieke@taichidans.nu of bel: 0633057677.