Taichi-Qigong

Helende beweging


Ik was direct onder de indruk toen ik voor het eerst kennis maakte met Qigong in 2001 . De liefdevolle bewegingen en het spelen met energie in combinatie met mij bewust verbinden met de natuur en de elementen met behulp van mijn voorstellingsvermogen heeft mij diep geraakt en wilde ik hier meer over weten.
Zo is mijn leerweg begonnen bij meerdere leraren.

Taichi-qigong is een prachtige, zachte vorm van bewegen die zeer geschikt is voor iedereen, ook voor mensen met enige beperking vanwege lichamelijke klachten. Je zou kunnen zeggen dat Taichi-Qigong een zachte, helende vorm van actieve meditatie is. 
Qigong werd ontwikkeld in China om ziekten te voorkomen of te genezen. De bewegingen zijn zeer ontspannend, zacht en energie opwekkend! Je energie banen worden gestimuleerd en je gewrichten gesmeerd  terwijl je ook nog eens heerlijk ontspant en voldaan weer naar huis gaat.
Tijdens de Qigong les maak je bewust contact met de energieën(qi, chi, prana) om je heen en in jezelf.  De oefeningen worden voornamelijk staand uitgevoerd of op een stoel zittend. Soms lopen we ook heel bewust.

Ik hanteert een simpele Qigong vorm die makkelijk te volgen is voor iedereen. Ik hanteer losse bewegingen of ik verbind meerdere bewegingen met elkaar op een simpele, intuïtieve en logische manier.
 
Mijn eerste leraar, Jan Kraak heeft mij geïnspireerd om elke keer te voelen, wat nodig is op het moment zelf en om losse oefeningen eventueel aan elkaar te gaan koppelen.
Dit heb ik in de afgelopen 22 jaar met veel plezier toegepast en verrijkt met zachte bewegingen uit andere disciplines, ademhalings- en ontspanningsoefeningen, geleide meditaties en soms SoulVoice© technieken er aan toegevoegd. De bewegingen verbind ik vaak met mooie beelden omdat dit de qi opname en de ontspanning versterkt.


“Waarom een Tai Chi les van Gabriella?
Gabriella geeft niet alleen les maar draagt daarin ook iets van zichzelf uit.
Ze doet niet alleen Tai Chi, ze beoefent en beleeft het samen met jou. Ze brengt je, met zachtheid voor jezelf, naar het moment in het hier en nu waarbij je jezelf kan voelen en ervaren, in die mate waarin jij dit jezelf wilt toestaan.
Gabriella laat je de bewegingen doen waarbij zij jou rekening laat houden met jouw eigen mogelijkheden en beperkingen.
Met haar rustige en prettige stem neemt ze jou mee om te ervaren wat je daarbij tegenkomt en geeft zij tips in welke richting je dit bij jezelf kan voelen of beleven.
Wanneer ik een les heb bij Gabriella, kom ik weer dichterbij mijn lichaam en gevoel. Dan vind ik weer even het zwaartepunt in mijn leven. Ik ervaar dan dat ik ben, er mag zijn en dat ook de dingen om mij heen zijn zoals ze zijn.”
Christine