Taichi-Qigong

Helende beweging

Taichi-qigong is een prachtige, zachte vorm van bewegen die zeer geschikt is voor iedereen, ook voor mensen met enige beperking vanwege lichamelijke klachten. Je zou kunnen zeggen dat Taichi-Qigong een zachte, helende vorm van actieve meditatie is. 
Qigong werd ontwikkeld in China om ziekten te voorkomen of te genezen. De bewegingen zijn zeer ontspannend, zacht en energie opwekkend! Je energie banen worden gestimuleerd en je gewrichten gesmeerd  terwijl je ook nog eens heerlijk ontspant en voldaan weer naar huis gaat.
Tijdens de Qigong les maak je bewust contact met de energieën(qi, chi, prana) om je heen en in jezelf.  De oefeningen worden voornamelijk staand uitgevoerd of op een stoel zittend.

Gabriella hanteert een simpele Qigong vorm die makkelijk te volgen is voor iedereen. Losse oefeningen worden op een simpele, intuïtieve en logische manier samen gekoppeld.  Mijn eerste leraar, Jan Kraak heeft mij geïnspireerd om elke keer te voelen, wat nodig is te doen op het moment zelf en om losse oefeningen aan elkaar te koppelen.
Dit heb ik in de afgelopen 16 jaar met veel plezier toegepast en verrijkt met zachte bewegingen uit andere disciplines, ademhalings- en ontspanningsoefeningen, geleide meditaties en soms SoulVoice© technieken er aan toegevoegd. De bewegingen verbind ik vaak met mooie beelden omdat dit de qi opname en de ontspanning versterkt.


“Waarom een Tai Chi les van Gabriella?
Gabriella geeft niet alleen les maar draagt daarin ook iets van zichzelf uit.
Ze doet niet alleen Tai Chi, ze beoefent en beleeft het samen met jou. Ze brengt je, met zachtheid voor jezelf, naar het moment in het hier en nu waarbij je jezelf kan voelen en ervaren, in die mate waarin jij dit jezelf wilt toestaan.
Gabriella laat je de bewegingen doen waarbij zij jou rekening laat houden met jouw eigen mogelijkheden en beperkingen.
Met haar rustige en prettige stem neemt ze jou mee om te ervaren wat je daarbij tegenkomt en geeft zij tips in welke richting je dit bij jezelf kan voelen of beleven.
Wanneer ik een les heb bij Gabriella, kom ik weer dichterbij mijn lichaam en gevoel. Dan vind ik weer even het zwaartepunt in mijn leven. Ik ervaar dan dat ik ben, er mag zijn en dat ook de dingen om mij heen zijn zoals ze zijn.”
Christine